Pyrschjakt i Långhundra härad

Plats: Långhundra härad, Uppland, Sverige
Koordinater: Lat: 59.75041, Lon: 17.91107
Tid: 1 dag under augusti månad

Dags för min kära Sonia att följa med ut och jaga. Här om dagen inledde jag min jaktsäsong med lite vakjakt, i dag skall vi "pyrscha". Solen står högt på den blå himlen, solhatt à la Sniper på Sonia och sen upp på min rygg.





Samtidigt som en smygjakt alltid lär oss något nytt om den aktuella skogen så hoppas vi kunna få se rådjur i markerna, eller i alla fall deras spår, som en liten inventering inför den stundande bockpremiären (16:e augusti). Vi smyger lugnt och tyst med bössan beredd utifall vi stöter på något lovligt vilt (räv, grävling, vildsvin). Sonia tröttnar efter några timmar men då hon älskar blåbär så kommer hon snabbt på andra tankar efter att hon fått ett smarrigt blåbärsris.



Men trots att Sonia sköter sig idealiskt i bärstolen så får vi endast nöja oss med spårfynd denna dag. Vi hittar spår från både rådjur, vildsvin och älg. Detta bådar gott, det känns som det är en kanonsäsong som just börjat! Efter att Sonia ätit upp sin matsäck vid pass nummer 5 så smyger vi vidare och tackar skogen för dess kunskap.




In English