Eggverktyg med Jonas Vildmark

Plats: Jonas Vildmarks Bushcraftcenter på Lienshyttans Herrgård i Riddarhyttan, Bergslagen
Tid: 1 kursdag

Eggverktyg är en endagskurs då vi fördjupar oss i delandets ädla konst. Kursen hålls utomhus runt lägerelden på Lienshyttans Herrgård i Riddarhyttan. Eggverktygen är några av våra viktigaste verktyg, historiskt sett så är de de som fört oss dit vi är i dag. Under denna endagskurs får du inblick i kniven, yxan och sågens historik, utformning och användningsområden. Vi går igenom hugg- och skärtekniker och lär oss att underhålla våra verktyg. Eggverktyg är en både bred och djup kurs som lär dig trix och tips samtidigt som du får chansen att i lugn och ro öva på dina tekniker. Om du är intresserad av en fridfull dag fylld med anrika skogskunskaper så hoppas vi att du bokar in dig på ett eller flera av de kurstillfällen du finner längst ner på denna sida.


Foto: N. Fernandes

Foto: M. Brodersen


Grovt upplägg (med reservation för ändringar)

Teori och praktik rörande eggverktygen kniv, yxa och såg:
- 10.00, Verktygshistoria, verktygsergonomi och val av verktyg
- Fika
- Verktygstekniker, säker hantering och övningar
- Lunch
- Skärpning, underhåll och övningar
- Fika
- Fältmässigt slöjdande
- 15.30, Summering

Hela kursen spenderas utomhus oavsett väder. Medtag lämpliga kläder o eventuella egna eggverktyg (låneverktyg finns på plats).






Längd: 1 dag
I priset ingår instruktör, lunch, fika, kursmaterial samt viss utrustning.

Välkommen att läsa mer om Jonas Vildmark Bushcraftcenters kurser i  Bushcraft - Överlevnad - Jägarexamen - Motorsågskörkort 


In English