Bushcraftweekend med Jonas Vildmark

Plats: Jonas Vildmarks egen skog utanför Kilafors, Hälsingland
Tid: 3 dagar per tillfälle

Söker du skog och mark att bushcrafta i? Kom till Jonas Vildmark.
På Jonas Vildmarks egen mark, vackert belägen i de djupa hälsingeskogarna, får du den unika chansen att bushcrafta fullt ut med en frihet som du bara kan få i sällskap med en medveten markägare. Ta chansen att prova olika tekniker för skydd, eld och om vi får möjlighet att fälla något småvilt kanske det blir vår lunch (beroende av tidpunkt på jaktsäsongen). Allt självklart med säkerhet och respekt för naturen i första rum.




Vi är många som älskar bushcraft och det finns som tur är mängder av information om skogsliv att tillgå via samtal, böcker och internet. Men det som verkligen utvecklar dina bushcraftkunskaper är spenderad tid i skogen.




I små personliga grupper beger vi oss ut för att praktisera våra bushcraftkunskaper i lugn och ro. Jonas är din guide och vid behov även din instruktör. Allt för att du skall känna att du utvecklar dina erfarenheter på ett tryggt och kreativt vis. För dig som är en erfaren skogsmänniska ger denna helg möjligheter att fintrimma dina tekniker och din utrustning samtidigt som du kan addera timmar till ditt skogskonto. För nybörjaren blir ofta denna helg en överväldigande helg fylld med upplevelser, inspiration och lärande.





Om du söker en helgs praktiskt bushcrafting med behovsstyrd handledning så är detta upplägg något för dig.

Upplägg (med reservation för ändringar)
Fredag:
- 12.00, Samling i Kilafors (Bollnäs kommun)
- Lägerbygge inför natten
- Övernattning utomhus

Lördag:
- Bushcraftpraktik
- Övernattning utomhus

Söndag:
- Återställande av lägerplats
- 15.00, avslut för hemfärd

Hela helgen spenderas ute i skogen, oavsett väder. Om du önskar går vi gemensamt igenom din utrustning inför helgen och ser till att den är komplett och anpassad för årstiden.

Längd: 3 dagar (fredag-söndag)
I priset ingår markttillträde, guide, skräddarsydda kursinslag samt mat.
Önskar du hjälp med transport och hyra av utrustning, så löser vi självklart det.

Välkommen att läsa mer om Jonas Vildmark Bushcraftcenters kurser i  Bushcraft - Överlevnad - Jägarexamen - Motorsågskörkort 


In English